top of page

Behandeling

De reguliere gezondheidszorg gaat zich steeds meer richten op één deel van het lichaam. Daarmee bestaat ook het risico dat men het overzicht kwijtraakt in de onderlinge samenwerking van al die delen. Als life-style coach, met disciplines in Natuurgeneeskunde en Osteopatische technieken  kijk ik  juist naar eenheid en probeert te achterhalen waar die samenwerking niet goed verloopt. Door deze  eenheid te verbeteren kan het lichaam zichzelf weer herstellen.

Osteopatische technieken

Integrated Techniques is een innoverende richting binnen de Osteopathie, en gaat van de gedachte uit dat het menselijk lichaam een eenheid is, wat bestaat uit onderlinge systemen die elkaar in evenwicht houden. Bij een gezond lichaam is er een balans, echter is het evenwicht verstoord door b.v. ziekte of operatie, stress of een geboorteproblematiek dan ontstaan er disfuncties. Het lichaam heeft dan hulp nodig. De beweeglijkheid van de gewrichten(pariëtaal systeem) geeft hierbij veel informatie over de vitaliteit en de beweeglijkheid (visceraal systeem) van de organen.

Als Integrated Osteopatic Therapist ben ik opgeleid om op zoek te gaan naar de oorzaak van een klacht. Ik onderzoek niet alleen de regio waar de klacht optreed maar het gehele lichaam en ga daar aan het werk waar ik de oorzaak aantref. Kortom een andere kijk op het stellen van diagnose en het behandelen van fysieke- en mentale problemen.

Life-style Coaching 
 

Als life style coach geef ik adviezen om een balans te creëren tussen werk, leefstijl en persoonlijke ontwikkeling. Lichamelijke klachten worden benaderd vanuit de totaliteit, dus vanuit mentale, en emotionele aspecten van de persoonlijkheid, ook kan het zijn dat klachten ontstaan door een disbalans in leefstijl en/of voeding.

Alle therapievormen bij Praktijk Ayna zijn geschikt voor jong en oud, dus ook kinderen, baby’s en sporters.

Afhankelijk van de klacht wordt, in overleg met u, de meest geschikte behandelmethode besproken.

bottom of page